Fortjent dine kulhydrater

Uncategorized Jan 14, 2022

 

Dit kulhydratforbrug skal afspejle dit energiudbytte. Eller som jeg har sagt igen og igen: "Fortjen dine kulhydrater."

Hvis du er overvægtig og lige står op af sofaen for at begynde din sundheds rejse, skal du kigge på at "spare på kulhydrater".

Hvis din træning involverer at tungt vægt træning 4 dage om ugen med længere 3-5 minutters hvileperioder mellem set med lejlighedsvis tidlig 45 minutters gå ture, bør dit kulhydratforbrug være i underkanten.

Hvis din træning ligner 6-12 træningspas om ugen, der involverer vægttræning, høj intensitet intervaltræning, sprint og anden funktionel bevægelsestræning ved høj intensitet, så bør du ikke spise en lav kulhydrat diæt eller begrænse kalorier for den sags skyld.

Den primære energikilde til det andet anaerob energisystem, den mælkesyreanaerobe (anaerob glykolytiske) er glucose; alle kulhydrater, der kommer ind i kroppen, omdannes til glukose. Dette er det system, der er mest benyttet, når du løber 800 meter og udfører interval træning og CrossFit. Mens fedtstoffer kan fungere som en kilde til brændstof, er visse celler, som dem i hjernen og blodet, næsten udelukkende afhængige af glukose til energi.

Få dine sundhedstips og tricks fra en ægte kok og ernæringsekspert som hjælper dig med at få sundhed til at virke i din hverdag!

 

Ja TAK